dijous, de juliol 24, 2008

Un dia al "Montse"


39, originalmente cargada por JordiBCN.

Fa uns dies vaig tenir la gran sort de poder embarcar-me en el "Montse", un vaixell de pescadors de la flota de Palamós.
Vaig comprovar, malgrat fer un bon dia, lo dura que és la vida a la mar, matinar molt, estar gran part del dia exposat als elements i la incertesa de la captura.
Va ser una gran experiència poder conèixer al Jordi, al Miquel i al Francesc i veure l'esforç del seu treball.
Espero que aquestes fotos reflectexin el que és un dia de feina al mar. Com veureu, les fotos estan tractades, les he "embrutat". El "Montse" no és un creuer de luxe, és un vaixell de feina, i la grassa amb l'olor a gasoil i peix s'hi barregen (com ha de ser).També estan sobrecontrastades per emfatitzar la duresa de les cares, els paisatges i la feina.
Al veure una foto sense tractar al costat de les altres, la veig poc autèntica, malgrat no estigui modificada.Els records de les experiències no es formen només d'imatges, sinó de sensacions. I espero que aquest treball, s'hagi ajustat a la realitat d'una experiencia que va ser magnífica.

Moltes gràcies a la paciència de la tripulació, i també al Jaume, sense tu això no hagués estat possible.
Si voleu veure mes fotos: http://www.flickr.com/photos/jordipinyol/sets/72157606348307626/

Hace unos días tuve la gran suerte de poder embarcarme en el "Montse", un barco de pescadores de la flota de Palamós. Pude comprobar, pese a hacer un buen día, lo dura que es la vida en el mar, madrugar mucho, estar gran parte del día expuesto a los elementos y la incertidumbre de la captura. Fue una gran experiencia poder conocer a Jordi, a Miquel y a Francesc y ver el esfuerzo de su trabajo. Espero que estas fotos reflejen un día de trabajo en el mar. Como veréis, las fotos están tratadas, las he "ensuciado" , el "Montse" no se un crucero de lujo, es un barco de trabajo, y la grasa con el olor a gasoil y pescado se mezclan (que es lo que debe ser).Tambien están sobrecontrastadas para enfatitzar la dureza de las caras los paisajes y el trabajo. Al ver una foto sin tratar junto a las otras, la veo poco autentica, aunque no esté modificada. Los recuerdos de las experiencias no se forman solo de imágenes, si no de sensaciones. Y espero que este trabajo, se haya ajustado a la realidad de una experiencia que fue magnífica. Muchas gracias por la paciencia de la tripulación, y también a Jaume, sin él esto no hubiera sido posible.

Si quereis ver mas fotos: http://www.flickr.com/photos/jordipinyol/sets/72157606348307626/

Few days ago I had the great fortune of being able enbarcar-I in "Montse", a boat fishing fleet Palamos. I check, despite making some good morning, how hard is life at sea, very early, much of the day be exposed to the elements and uncertainty of the catch. was a great experience to be able conèixer By Jordi Miquel and Francesc and to see the effort of his work. I hope that these photos reflexin which is a day of work at sea. Viewing the photos are treated, he "soil", "Montse" is not a luxury cruise is a boat working, and fat with the smell of diesel and fish mix (which is what should be ). Tambè are sobrecontrastades by enfatitzar the duress of the faces and landscapes work. When viewing a photo untreated with the others, I see little genuine, magrat not modificada.Los memories of experiencies nomès not form images, if not sensational. And I hope that with this work, has been adjusted to the reality of an experience that was magnificent. Many thanks to the patience of the crew, especially the Jaume, that without him this would not have been possible.

If you want to see more photos: http://www.flickr.com/photos/jordipinyol/sets/72157606348307626/

2 comentaris:

Anònim ha dit...

muy buena, espero dentro de poco poder compartir unas horas con la gente del mar y tus fotos me parecen muy buenas.

Safaris Urbans ha dit...

Muchas gracias!